PsychologyNow Team

Τα σχολεία ανοίγουν σε όλο τον κόσμο με μαθητές σε κουτιά και με μάσκες

Τα σχολεία ανοίγουν σε όλο τον κόσμο με μαθητές σε κουτιά και με μάσκες

PsychologyNow Team
παιδιά σε κουτιά σε σχολείο στην Ταϊλάνδη ετοιμάζονται για μάθημα
Image credit: apimages

Είναι η περίοδος που πολλά σχολεία ανοίγουν και προκαλούν πονοκέφαλο στους ειδικούς για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν μέσα στην πανδημία.


Τα σχολεία στην Ελλάδα όπως έχει ανακοινωθεί θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου ωστόσο σε πολλά σημεία του πλανήτη τα σχολεία ήδη άνοιξαν.

Η DW παραθέτει μία σειρά από σχολεία στον κόσμο που το κουδούνι έχει ήδη χτυπήσει.

Μάθημα σε κουτιά σε σχολεία στην Ταϊλάνδη

SxoleiaAnoigounKor e1

Μάθημα πίσω από κουτιά στην Ταϊλάνδη, φωτογραφία apimages

Οι περίπου 250 μαθητές στο σχολείο Γουάτ Κλονγκ Τόι στη Μπανγκόκ πρέπει να κάθονται πίσω από πλαστικά παραβάν κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Και δεν πρέπει να βγάζουν τη μάσκα. Υπάρχουν βρύσες και σαπούνι μπροστά από κάθε τάξη και συσκευές μέτρησης της θερμοκρασίας στην είσοδο του κτηρίου. Τα αυστηρά μέτρα έχουν φέρει αποτελέσματα: δεν υπήρξαν νέες μολύνσεις στο σχολείο από τα μέσα Ιουλίου.

Ινδία: Σχολεία στην ύπαιθρο με ηχογραφημένα μαθήματα

SxoleiaAnoigounKor e2

Mαθητές στην ύπαιθρο, apimages

Το σχολείο στο χωριό Νταντβάλ στην πολιτεία Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας διαθέτει μια πρωτοτυπία: το σχολείο προσφέρει στους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ένα είδος βοηθητικής διδασκαλίας για να αντισταθμίσουν αυτό που έχουν χάσει. Οι μαθητές μπορούν να ακούσουν τα ηχογραφημένα μαθήματα μέσω ηχείων. Η Μαχαράστρα έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.

Αγκαλιές με γάντια σε σχολείο της Βραζιλίας

SxoleiaAnoigounKor e3

Σχολείο στη Βραζιλία, φωτογραφία apimages

Η Μάουρα Σίλβα είναι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο στο δυτικό Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις της αχανούς μητρόπολης. Για να ανακουφίσει λίγο τον πόνο των μαθητών της οργάνωσε ένα είδος «δεξαμενής αγκαλιάς». Εδώ επισκέπτεται έναν από τους μαθητές της στο σπίτι και τον βοηθά να φορέσει πλαστικά γάντια προτού τον αγκαλιάσει.

Παλαιστίνη: επανεκκίνηση στα σχολεία μετά από πέντε μήνες

SxoleiaAnoigounKor e4

Μαθητές στην Ιερουσαλήμ, φωτογραφία apimages

Το σχολείο αρχίζει ξανά σε αυτό το σχολείο στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Ιερουσαλήμ. Με μάσκες και σε ορισμένες περιπτώσεις με γάντια. Παρά τη μάσκα φαίνεται όμως η χαρά της δασκάλας. Τα σχολεία στη Δυτική Όχθη έκλεισαν από τον Μάρτιο. Η Χεβρώνα ήταν το επίκεντρο των κρουσμάτων.

Σχολεία στη Γερμανία, με μάσκα και αποστάσεις

SxoleiaAnoigounKor e5

Με μάσκα οι μαθητές στη Γερμανία, φωτογραφία apimages

Οι μαθητές στο δημοτικό σχολείο Πέτρι στο Ντόρτμουντ δείχνουν τον τρόπο: στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, απαιτείται μάσκα στα σχολικά κτήρια. Σε αντίθεση με τα άλλα 15 ομόσπονδα κρατίδια, αυτό ισχύει και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Τα αποτελέσματα των μέτρων δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν γιατί η σχολική χρονιά ξεκίνησε μόλις στις 12 Αυγούστου.

Νέα Ζηλανδία, μερικές φορές στο σχολείο

SxoleiaAnoigounKor e6

Μαθητές στη Νέα Ζηλανδία, φωτογραφία apimages

Οι μαθήτριες στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας Ουέλλινγκτον είναι πολύ χαρούμενες. Μπορούν να πάνε σχολείο. Διαφορετική είναι η κατάσταση στο Όκλαντ. Αν και η χώρα θεωρήθηκε απαλλαγμένη από κορωνοϊό για πάνω από τρεις μήνες, υπήρξαν τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας στα μέσα της εβδομάδας. Τα σχολεία και όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις έκλεισαν.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το www.iefimerida.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...