PsychologyNow Team

Αποκάλυψη της Μισέλ Ομπάμα: «Περνάω ελαφρά κατάθλιψη»

Αποκάλυψη της Μισέλ Ομπάμα: «Περνάω ελαφρά κατάθλιψη»

PsychologyNow Team

Σύμφωνα με τη Μισέλ Ομπάμα, η «ελαφρά κατάθλιψη» αποτελεί συνέπεια της καραντίνας για την πανδημία Covid-19 και τις μάχες για φυλετική δικαιοσύνη στη χώρα της, αλλά και εξαιτίας της «υποκρισίας» της διοίκησης Τραμπ.


Η σύζυγος του τέως προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές στο τελευταίο κατά σειρά επεισόδιο των podcast της, που προβλήθηκε σήμερα στο Spotify, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ξυπνάω μέσα στη νύχτα, διότι κάτι με ανησυχεί ή γιατί αισθάνομαι ένα βάρος», εξήγησε η ίδια. «Προσπάθησα να κάνω αθλήματα, όμως υπήρξαν περίοδοι κατά τη διάρκεια αυτής της καραντίνας που, απλώς, δεν είχα την ψυχική δύναμη.

Μισέλ Ομπάμα: Τα αίτια που προκάλεσαν την «ελαφρά κατάθλιψη»

Η 56χρονη Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε, επίσης, ότι είχε τα συναισθηματικά πάνω και κάτω της, που όλος ο κόσμος νιώθει. Στιγμές κατά τις οποίες δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Δεν είναι μια εποχή κατά την οποία αναπτυσσόμαστε πνευματικά, συμπλήρωσε. Γνωρίζω ότι περνάω μια μορφή ελαφράς κατάθλιψης. Όχι μονάχα λόγω της καραντίνας, αλλά επίσης εξαιτίας των φυλετικών μαχών. Και το να βλέπει κανείς αυτή τη διοίκηση, την υποκρισία της, μέρα με τη μέρα, είναι αποκαρδιωτικό.

Οι ΗΠΑ υπήρξαν τους τελευταίους μήνες θέατρο πρωτόγνωρων αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, τις οποίες προκάλεσε ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου από έναν λευκό αστυνομικό. Επιπλέον, η Μισέλ Ομπάμα είπε στο podcast της ότι είναι «εξαντλητικό» να ξυπνάς και να βλέπεις μια ακόμη νέα ιστορία για έναν μαύρο… που δέχθηκε απάνθρωπη συμπεριφορά, τραυματίστηκε ή κατηγορήθηκε εσφαλμένα από κάποιον.

Αυτό οδηγεί σε ένα βάρος που δεν έχω αισθανθεί καμία στιγμή στη ζωή μου, είπε η Μισέλ Ομπάμα και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: Βρισκόμαστε σε μια μοναδική στιγμή της ιστορίας μας. Διανύουμε κάτι που κανείς δεν το έχει ζήσει στη ζωή του.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το www.iefimerida.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Διαβαστε ακομη

Βρείτε μας στα...