PsychologyNow Team

Εκδόθηκε η 11η αναθεώρηση της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD-11)

Εκδόθηκε η 11η αναθεώρηση της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD-11)

PsychologyNow Team
Το ICD-11

Το ICD-11 χαρτογραφεί την ανθρώπινη υπόσταση από τη γέννηση έως το θάνατο: κάθε τραύμα ή ασθένεια που συναντάμε στη ζωή – και από οτιδήποτε πεθαίνουμε - είναι κωδικοποιημένη. Διαβάστε και τις νέες ταξινομήσεις της ψυχικής υγείας ειδικά στη δυσφορία του φύλου.


Σκοπός και χρήσεις του ICD

Το ICD είναι το θεμέλιο για τον εντοπισμό των τάσεων και στατιστικών για την υγεία παγκοσμίως και του διεθνούς προτύπου για την αναφορά ασθενειών και συνθηκών υγείας. Πρόκειται για το πρότυπο διαγνωστικής ταξινόμησης για όλους τους κλινικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Το ICD ορίζει το πλαίσιο των ασθενειών, των διαταραχών, των τραυματισμών και άλλων συναφών συνθηκών υγείας, που απαριθμούνται με ολοκληρωμένο ιεραρχικό τρόπο που επιτρέπει:

  • εύκολη αποθήκευση, ανάκτηση και ανάλυση πληροφοριών για τη λήψη αποφάσεων βασισμένη σε evidence based υλικό
  • την ανταλλαγή και τη σύγκριση των πληροφοριών για την υγεία μεταξύ των νοσοκομείων, των περιφερειών, των συνόρων και των χωρών
  • συγκρίσεις δεδομένων στην ίδια τοποθεσία σε διαφορετικές χρονικές περιόδους

Οι χρήσεις του ICD περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της επίπτωσης και του επιπολασμού των ασθενειών, την επιτήρηση και την κατανομή των πόρων, καθώς και την παρακολούθηση της ασφάλειας και της ποιότητας των οδηγιών. Περιλαμβάνουν επίσης την καταμέτρηση των θανάτων καθώς και των ασθενειών, των τραυματισμών, των συμπτωμάτων, των λόγων για τη συνάντηση, των παραγόντων που επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας και των εξωτερικών αιτιών της ασθένειας.

Δείτε εδώ περισσότερα για την αναθεωρημένη έκδοση του ICD-11

Η υιοθέτηση του από τις χώρες θα πραγματοποιηθεί το 2019 ενώ η επίσημη χρήση θα ξεκινήσει το 2022.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...