psychologist-banner-2
banner2
thumb

Έτοιμο το νέο και τελευταίο βιβλίο του Irvin Yalom

- Επικαιρότητα
27 Φεβρουαρίου 2017

Ο πολυ-αγαπημένος στην Ελλάδα συγγραφέας, ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Irvin Yalom, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη συγγραφή του νέου και τελευταίου, όπως λέει ο ίδιος, βιβλίου του, το οποίο έχει το ύφος αυτοβιογραφίας. 


Όπως μας είχε πει αποκλειστικά στη συνέντευξη που είχε δώσει στο Psychologynow.gr πριν λίγους μήνες, στο βιβλίο θα αναγράφει και τις εντυπώσεις του από την πολύ θερμή υποδοχή και αγάπη που έχει δεχθεί απο τους Έλληνες, οπότε το αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία! 

Δείτε την ανακοίνωση του Irvin Yalom.

«Τι ανακούφιση! Μόλις έστειλα το τελικό προσχέδιο των απομνημονευμάτων μου στον εκδότη μου. (Το βιβλίο) θα δημοσιευθεί στις ΗΠΑ στα τέλη Δεκεμβρίου και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και στην Κίνα λίγους μήνες αργότερα. Ο τίτλος ήταν ένας μακροχρόνιος “αγώνας”. Όπως είχα αναρτήσει νωρίτερα στο Facebook, ήθελα ο τίτλος να είναι “Was that Life? Well then, one again!” (από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα από το βιβλίο του Νίτσε, αλλά ο εκδότης δεν συμφώνησε και τελικά πρότεινα, “Becoming Myself: A psychiatrist’s Memoir” και αυτός θα είναι ο τίτλος του βιβλίου στις ΗΠΑ (Αυτός ο τίτλος επηρεάζεται από ένα άλλο απόσπασμα του Νίτσε: «Γίνε αυτό που μπορείς να γίνεις!»).

«Το μόνο που μένει τώρα είναι να επιλέξω μερικές φωτογραφίες. Τελειώνοντάς το νιώθω μια ανακούφιση και μια αναστάτωση γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είναι το τελευταίο βιβλίο μου. Ο φίλος μου γκρινιάζει όταν το λέω αυτό επειδή με έχει ακούσει να το έχω πει ξανά παλιότερα. Αλλά αυτή τη φορά είμαι αρκετά σίγουρος. Πάντα είχα στο μυαλό μου μια σειρά από βιβλία που έπρεπε να γραφούν, αλλά όχι πια. Και δεδομένου ότι ήδη εργαζόμουν πάνω σε ένα βιβλίο σχεδόν συνέχεια για 40 χρόνια θα πρέπει να ανακαλύψω ένα τρόπο να ζω καλά χωρίς τη συγγραφή βιβλίων».

Δείτε όλη τη συνέντευξη που έδωσε ο Irvin Yalom αποκλειστικά στον Ψυχολόγο Χάρη Πίσχο για το Psychologynow.gr

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Παρακολούθηση σχολίων
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Νεότερο
Το πιο παλιό Περισσότεροι ψήφοι
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια