banner2
banner2
thumb

3 Xρόνια Psychologynow.gr | Κερδίστε το βιβλίο “Εγώ και οι άλλοι” από τις Εκδόσεις Ι. Σιδέρη

- Επικαιρότητα
8 Δεκεμβρίου 2016

To Psychologynow.gr κλείνει 3 χρόνια και το γιορτάζει δίνοντας δώρο πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου “Εγώ και οι άλλοι” της Πασχαλίας Μυτσκίδου, με την ευγενική χορηγία των Εκδόσεων Ι. Σιδέρης. 


Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που το Psychologynow.gr εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Κοιτάζοντας πίσω στην πορεία μας, μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώσουμε που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έχουμε καταφέρει τόσα πολλά:

• Να έχουμε έγκυρο, αξιόπιστο και καθημερινό περιεχόμενο που αφορά στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Ψυχολογίας
• Να ξεφύγουμε από το στενό πλαίσιο της μέχρι τώρα παρουσίας της Ψυχολογίας στο διαδίκτυο και να αναδείξουμε την σημαντική επιρροή της σε όλους τους τομείς της ζωή μας
• Να συμβάλλουμε μαζί με επίσημους φορείς ψυχικής υγείας στη διοργάνωση πολυπληθών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
• Να είμαστε το site Ψυχολογίας με τους περισσότερους φίλους στα κοινωνικά δίκτυα
• Να δεχόμαστε τουλάχιστον 100,000 διαδικτυακές επισκέψεις κάθε μήνα.

Αυτό που μας κάνει και νιώθουμε όμως περισσότερο υπερήφανοι για το έργο μας, είναι όταν δεχόμαστε από εσάς μηνύματα συμπαράστασης, υποστήριξης και αγάπης για το έργο μας. Τότε είναι που καταλαβαίνουμε ότι έχουμε καταφέρει αυτό που επιθυμούσαμε: να κερδίσουμε την πρώτη θέση στην ψυχή σας. Μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε και να κάνουμε ακόμη καλύτερο το έργο μας.

Για αυτά τα τρία χρόνια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επιστημονικούς συνεργάτες, τους συνεργαζόμενους φορείς ψυχικής υγείας που έχουμε συνεργαστεί, τους συνεργάτες ειδικούς ψυχικής υγείας, τους επίσημους φορείς Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής που έχουν στηρίξει το έργο μας, την ομάδα διαχείρισης και φυσικά όλους εσάς που μας στηρίζετε καθημερινά. Η Ψυχολογία είναι ο Κόσμος μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Χάρης Πίσχος

 Πληροφορίες διαγωνισμού:

Πατήστε “Like” και κάντε κοινοποίηση στο προφίλ σας, αυτό το άρθρο που θα δείτε δημοσιευμένο στους λογαριασμούς του Psychologynow.gr στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook – Twitter – LinkedIN). Οι πέντε (5) νικητές θα προκύψουν μετά από εσωτερική κλήρωση και θα ειδοποιηθούν μέσω προσωπικού μηνύματος.

* Eνημέρωση: Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ώρα 14.00. Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και οι πέντε νικητές έχουν ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο λογαριασμό κοινωνικών δικτύων τους. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όλοι ενδιαφερόμαστε για τη γνώμη των άλλων και όλους μάς αγχώνει και μας στενοχωρεί μια αρνητική κριτική. Ωστόσο, για κάποιους από εμάς, η ένταση αυτού του άγχους είναι τόσο μεγάλη και οι επιπτώσεις του στη ζωή μας τόσο σημαντικές, που δυσκολευόμαστε να το διαχειριστούμε και να ζήσουμε ευτυχισμένοι και ήρεμοι.

EGO KAI OI ALLOI cover

Σε αυτή την περίπτωση, απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως να εκφράσουμε την άποψή μας, να προσεγγίσουμε κάποιον για να ζητήσουμε μια πληροφορία, να πιούμε έναν καφέ με παρέα ή να απορρίψουμε μια πρόταση, γίνονται εξαιρετικά δύσκολες. Το αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουμε παρόμοιες δραστηριότητες και να προτιμούμε με θλίψη και απογοήτευση την ασφάλεια του σπιτιού και των οικείων μας ή να τις υπομένουμε με άγχος, φόβο και πληθώρα καταστροφικών σεναρίων. 

Είναι στο χέρι μας να γίνουμε ικανότεροι στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Αρκεί να κατανοήσουμε καλύτερα το κοινωνικό μας άγχος, να μάθουμε τις κατάλληλες στρατηγικές και να τις εφαρμόσουμε. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν αποτελεί πανάκεια ούτε προτείνεται ως η απόλυτη γνώση. Βασίζεται ωστόσο σε μια επιστημονική, μακρόχρονη και εμπειρικά τεκμηριωμένη θεραπευτική προσέγγιση και πρακτική και επιδιώκει να αποτελέσει ένα εργαλείο ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και αυτοβοήθειας. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι υποκειμενικοί με τον εαυτό τους και αντικειμενικοί με τους άλλους – τρομακτικά αντικειμενικοί μερικές φορές. Όμως, σκοπός είναι να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας και υποκειμενικοί με τους άλλους.

Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855


Βιογραφικό συγγραφέα:

Η Δρ. Πασχαλιά Μ. Μυτσκίδου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. 

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Παρακολούθηση σχολίων
Ειδοποίηση για
0 Σχόλια
Νεότερο
Το πιο παλιό Περισσότεροι ψήφοι
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια