PsychologyNow Team

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2016 "Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους" - 3η Επιστημονική Εκδήλωση

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2016 "Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους" - 3η Επιστημονική Εκδήλωση

PsychologyNow Team

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έχοντας καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.


Στόχος της παραμένει η αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

Η Ημέρα αυτή ευνοεί τον ανοιχτό διάλογο που είναι επιβεβλημένος για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών.

Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, το Psychologynow.gr, το επιστημονικό site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Η Γέφυρα», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2016 - "Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους" διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 17.00-21.00 στο Aμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), επιστημονική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Το φετινό θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους» μας καλεί να προβληματιστούμε ως προς τις συντονισμένες προσπάθειες ενεργούς παροχής Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας ως μια ενεργή διαδικασία της πρόληψης και της διαχείρισης των ήπιων καταστάσεων που μπορούν να εμφανιστούν σε όλα τα άτομα με γνώμονα πάντα την πεποίθηση ότι η ψυχική υγεία μας αφορά όλους.

 

afissa resized 2

 

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές της Επιστημονικής μας Ημερίδας που θα μας τιμήσουν και φέτος με την παρουσία τους, είναι διακεκριμένοι επιστήμονες επαγγελμάτων ψυχικής υγείας με βαθιά θεωρητική γνώση και εμπειρία αποκτηθείσα σε αναγνωρισμένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους θα αποτυπώσουν την πραγματικότητα ως προς την ύπαρξη αλλά και την ανάπτυξη πρακτικών υποστήριξης πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας των ψυχικά νοσούντων αλλά και του γενικότερου πληθυσμού.

Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουν ενεργά στην ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση του ευρύ κοινού προκειμένου να αναλάβει δράση ως προς την κατανόηση των πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας των συνανθρώπων μας με γνώμονα πάντα το μήνυμα της αξιοπρέπειας στην Ψυχική Υγεία.

Στόχος όλων των συνεργαζόμενων φορέων είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας ν’ αγγίξει τις ψυχές όλο και περισσότερων ανθρώπων και να τους κάνει συμμάχους της στην προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Στο τέλος της επιστημονικής εκδήλωσης θα ακολουθήσει δωρεάν μουσική παράσταση από την Κλεονίκη Δεμίρη και τον Γιώργο Σχοινά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...