PsychologyNow Team

Δωρεάν συνάντηση με τίτλο: “Απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά μου”

Δωρεάν συνάντηση με τίτλο: “Απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά μου”

PsychologyNow Team
Image credit: John-Mark Smith / unsplash.com

Η δράση “Ζώντας με Επίγνωση, Θάρρος και Αγάπη” ξεκίνησε στο Seattle από την Mavis Tsai και τον Robert Kohlenberg, καθηγητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Washington. Ως ιδρυτές της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης "Λειτουργική Αναλυτική Θεραπεία” οραματίστηκαν να διαδώσουν το θεωρητικό μοντέλο στο ευρύ κοινό μέσα από βιωματικές ομάδες σε όλον τον κόσμο.


Ο κεντρικός πυρήνας της προσέγγισης αυτής εμπεριέχεται στο τρίπτυχο Επίγνωση - Θάρρος - Αγάπη. Ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις επικοινωνίας προτείνονται κάθε μήνα, ώστε οι συμμετέχοντες να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τον εαυτό τους, να ενεργοποιήσουν το πάθος για τη ζωή και να αλληλεπιδράσουν αυθεντικά με τους άλλους. Παράλληλα οι ασκήσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής έχουν ως συμπληρωματικό στόχο:

• την ενσυνείδητη παρουσία στο εδώ και τώρα
• την αυθεντική προσωπική έκφραση
• την ουσιαστική ακρόαση του άλλου
• την αποδοχή και τη συμπόνια
• τη φροντίδα εαυτού
• την αμοιβαία υποστήριξη
• το θάρρος ως προς την έκφραση της ευαλωτότητας.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να απαντήσουν ανώνυμα σε σύντομα ερωτηματολόγια σχετικά με την εμπειρία τους στις ομάδες. Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν θα δώσουν την ευκαιρία σε ολόκληρη την κοινότητα του “Ζώντας με Επίγνωση, Θάρρος και Αγάπη” να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της και να βελτιώσει τις πρακτικές της.

Mέχρι στιγμής υπάρχουν 14 ομάδες σε 8 χώρες με 6915 μέλη συνολικά.

Η Σταυρούλα Σανίδα, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Εκπαιδεύτρια στη Λειτουργική Αναλυτική Θεραπεία, συντονίζει την ομάδα Ζώντας με Επίγνωση, Θάρρος και Αγάπη στην Αθήνα. Την Κυριακή 28/06/2020 πρόκειται να συντονίσει τη συνάντηση με τίτλο Απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά μου. Σε αυτή τη συνάντηση θα δοκιμάσουμε μέσα από ευχάριστες ασκήσεις να αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας, ώστε να επικοινωνήσουμε δημιουργικά με τον εαυτό μας και τους άλλους. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους ένα μπλοκ για σημειώσεις και στυλό/μολύβι.

Η συνάντηση δεν έχει χρέωση.

Πού: Macaw Bar Tropicana, K. Βάρναλη 2, Χαλάνδρι

Πότε: Κυριακή 28/06, 19.00-20.30

Links:

https://www.meetup.com/pro/livewithacl/

https://www.meetup.com/Athens-Live-with-Awareness-Courage-and-Love-Meetup/

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...