PsychologyNow Team

Διάλεξη του Μπρουνό ντε Αλέ: Ένα πρωτότυπο θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά

Διάλεξη του Μπρουνό ντε Αλέ: Ένα πρωτότυπο θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά

PsychologyNow Team

Η Διάλεξη του Μπρουνό ντε Αλέ με θέμα: "Ένα πρωτότυπο θεραπευτικό πλαίσιο για αυτιστικά παιδιά" θα διεξαχθεί στο Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας (Ρεθύμνου 5, 1ος όροφος), την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, ώρα 8:30 μ.μ. Παράλληλη μετάφραση. Είσοδος Ελεύθερη.


ProtoAutiKid e

Ένα αυτιστικό παιδί δεν εμπίπτει στα κανονιστικά ιδανικά που διακινεί ο Λόγος του Κυρίου. Για να μπορέσει κανείς να είναι παρτενέρ του, καλείται να επινοεί διαρκώς μια πρωτότυπη κλινική πρακτική. Αφετηρία της ομιλίας μου θα είναι η εμπειρία που απέκτησα ως επιστημονικός υπεύθυνος ενός ιδρύματος για αυτιστικά παιδιά στο Βέλγιο.

Στο ίδρυμα αυτό, την «Αντένα 110», αναπτύχθηκε και λειτούργησε ένα θεσμικό πλαίσιο βασισμένο σε μια πρωτότυπη πρακτική με πολλαπλούς παρεμβαίνοντες, που στα γαλλικά έχει θεωρητικοποιηθεί από τον Ζακ-Αλέν Μιλέρ ως «pratique à plusieurs». Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να εκθέσω τις διάφορες προοπτικές που ανοίγει αυτός ο τρόπος εργασίας, ο οποίος αντλεί τον προσανατολισμό του από τη διδασκαλία του Ζακ Λακάν.

-Μπρουνό Ντε Αλέ-

 

 

 

Ο Μπρουνό Ντε Αλέ είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Νέας Λακανικής Σχολής, της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου και της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης. Η φωτογραφία της αφίσας είναι η κατασκευή ενός αυτιστικού παιδιού, του Mahé.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...