PsychologyNow Team

Εισαγωγική συνάντηση για την Παρατήρηση Βρέφους & Νηπίου

Εισαγωγική συνάντηση για την Παρατήρηση Βρέφους & Νηπίου

PsychologyNow Team

Το Σάββατο 08/06/2019 και ώρα 19:00 με 21:00 θα διοργανωθεί δίωρο εισαγωγικό  σεμινάριο στο ΔΙΚΕΨΥ (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής) με Εισηγήτρια τη Κα Ζαχαριά, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να μάθουν περισσότερα για τη μέθοδο της παρατήρησης και λεπτομέρειες για την ανεύρεση οικογένειας ώστε να ξεκινήσουν την παρατήρηση το Σεπτέμβρη 2019.


Ο Κύκλος Σεμιναρίων Παρατήρησης Βρέφους και Νηπίου αποτελεί μια βιωματική διαδικασία εκπαίδευσης που αποσκοπεί στην κατανόηση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Οι εκπαιδευόμενοι μέσα από την παρατήρηση βρέφους και νηπίου, καθώς και μέσα από την ανάλυση αυτής, αναγνωρίζουν και συνειδητοποιούν βιωματικά τα σημεία της ανθρώπινης ανάπτυξης που λαμβάνουν χώρα κατά τη βρεφική και παιδική ηλικία.

Η παρατήρηση βρέφους και νηπίου εισήχθη στην Κλινική Tavistock του Λονδίνου το 1948, και διατηρείται έως σήμερα, ως προαπαιτούμενο κάθε ψυχαναλυτικής εκπαίδευσης αλλά και ως σεμινάριο επιμόρφωσης επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά σε οποιοδήποτε πλαίσιο.

Τα σεμινάρια παρατήρησης βρέφους και νηπίου, διακρίνονται σε δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες ενότητες:
Α) Ετήσιο Σεμινάριο Παρατήρησης Βρέφους
Β) Ετήσιο Σεμινάριο Παρατήρησης Νηπίου

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας στο http://dikepsy.gr/index.php?view=view_article&option=baby_infant_observation_seminar&lang=el

Απευθύνονται σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Ψυχολόγους, σύμβουλους ψυχικής υγείας, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές. Είναι, επίσης, ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και ενδιαφέρονται να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βάθος τις πρώιμες σχέσεις και δεσμούς.

Διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων

  • Θα ακολουθήσουν δύο κλινικές συνεντεύξεις με τους ειδικούς του προγράμματος, με σκοπό να εξασφαλισθεί η καταλληλότητα και η ομοιογένεια της κάθε ομάδας

Βιογραφικό συντονίστριας:
Η Ελένη Ζαχαριά, MA, MPsychPsych είναι Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, μέλος του Association of Child Psychotherapists UK, εκπαιδευμένη στην κλινική Τάβιστοκ στο Λονδίνο. Στο Λονδίνο εργάστηκε μετά την εκπαίδευσή της στην κλινική Mosaic για παιδιά με αναπηρία και αυτισμό. Έχει επίσης ειδικευτεί στη βραχεία ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία με παιδιά κάτω των 5 ετών και διδάσκει παρατήρηση βρέφους και νηπίου στην Αθήνα, στην Κων/πολη αλλά και στην Κίνα (online) μέσω της Τάβιστοκ. Επίσης κάνει εποπτεία σε Ψυχολόγους στη Ν. Αφρική. Εργάζεται με παιδιά, εφήβους και γονείς στη Θεραπευτική και Διαγνωστική Μονάδα Σπύρος Δοξιάδης και ιδιωτικά. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο UEL σε συνεργασία με την Τάβιστοκ με αντικείμενο την πρώιμη παρέμβαση σε νηπιαγωγούς και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα δεσμού και ψυχικής υγείας των νηπίων. 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...