PsychologyNow Team

Πρόσκληση στην Υβριδική συνάντηση Δημόσιας Πληροφόρησης του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αλκοολικών Ανωνύμων

Πρόσκληση στην Υβριδική συνάντηση Δημόσιας Πληροφόρησης του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αλκοολικών Ανωνύμων

PsychologyNow Team

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι Ελλάδος διοργανώνουν ανοιχτή για το κοινό συνάντηση Δημόσιας Πληροφόρησης των Αλκοολικών Ανωνύμων, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00-13:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στο πλαίσιο του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου τους.


AnwnymAlkoolSynanthsh eΑξιότιμες κυρίες/αξιότιμοι κύριοι,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διοργανώνουμε υβριδικά το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο μας με θέμα «ΕΛΠΙΔΑ», στις 17,18 και 19 Δεκεμβρίου 2021.

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι είμαστε ομάδες αλληλοβοήθειας, οι οποίες αναρρώνουμε από την ασθένεια του αλκοολισμού. Είμαστε μια παγκόσμια αναγνωρισμένη μη κερδοσκοπική αδελφότητα, η οποία έχει δείξει πολύ αξιόλογα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του.

Καταρχάς, ας εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη σας προς εσάς. 
Από την αρχή των ΑΑ το 1935, τα μέλη της έχουν αναγνωρίσει ότι η έκφραση «στόμα με στόμα» δεν αρκεί από μόνη της για να φέρει το μήνυμα της ελπίδας και της ανάκαμψης του προγράμματος στους πολλούς ανθρώπους που εξακολουθούν να υποφέρουν από αλκοολισμό. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελούν ζωτικό μέρος αυτής της προσπάθειας και σήμερα εκτιμούμε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.500.000 επιτυχώς αναρρωμένα μέλη Ανώνυμων Αλκοολικών σε περισσότερες από 180 χώρες
και στην Ελλάδα τα τελευταία 36 χρόνια, με ομάδες διάσπαρτες σε όλη την χώρα.

Από το 2005 διοργανώνουμε το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριό μας, με συμμετοχή των αντίστοιχων ομάδων των συγγενών και φίλων των αλκοολικών (Αλ-ανών).

Μέσα από το Συνέδριο επιτυγχάνεται η συνάντηση όλων των ομάδων της Ελλάδας, για να μοιραστούμε την εμπειρία, τη δύναμη και την ελπίδα μας για την καθημερινή ανάρρωση από τον αλκοολισμό, με απώτερο σκοπό τη μεταφορά της λύσης που έχουμε, στον αλκοολικό που ακόμα υποφέρει.

Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το φετινό μας 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο διαδικτυακά μέσω zoom και υβριδικά την εκδήλωση Δημόσιας Πληροφόρησης μας, ώστε να μεταφέρουμε το μήνυμα της ανάρρωσης μας σε όλη την χώρα.

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή υβριδική συνάντηση Δημόσιας Πληροφόρησης σχετικά με το ποιοί είμαστε και πώς λειτουργούμε, και ομιλήτρια ως επιστήμων-ιατρός την Ψυχίατρο, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Υπεύθυνη Μονάδας Εξαρτήσεων, Β´ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. ‘ΑΤΤΙΚΟΝ’ κα Δόμνα Τσακλακίδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00-13:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» (Ρίμινι 1, Χαϊδάρι Αττικής).

Η εκδήλωση για όσους δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν με φυσική παρουσία, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ZOOM στην διεύθυνση: 9667710606

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να παραβρεθείτε προσωπικά ώστε να γνωρίσετε την προσπάθειά μας.

Παραμένοντας στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
H Επιτροπή Συνεδρίου 2021 Αλκοολικών Ανωνύμων Ελλάδος


Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι ιδρύθηκαν το 1935 από δύο αλκοολικούς οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μοιραζόμενοι μεταξύ τους την εμπειρία, την δύναμη και την ελπίδα τους μπόρεσαν να μείνουν καθαροί. Αυτή την εμπειρία την μετέφεραν και σε άλλους που έπασχαν από αλκοολισμό με αποτέλεσμα, σιγά σιγά να αναπτύσσονται οι πρώτες ομάδες ΑΑ, αρχικά στην Αμερική και σύντομα να αρχίσουν να επεκτείνονται και σε άλλες χώρες.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι λειτουργούν 120.000 ομάδες σε 180 χώρες, στις οποίες αναρρώνουν περισσότεροι από 2.500.000 αλκοολικοί. Οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονται  διότι πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στους ΑΑ ζητώντας βοήθεια.

Οι πρώτες ομάδες στην Ελλάδα ξεκίνησαν προς το τέλος της δεκαετίας του πενήντα. Λειτουργούσαν εντός των Αμερικάνικων Βάσεων, κυρίως για τους Αμερικανούς στρατιώτες. Ήταν ανοιχτές, επίσης, για όλους τους Αγγλόφωνους αλκοολικούς του γενικού πληθυσμού. Οι Ελληνόφωνες ομάδες ξεκίνησαν το ’81 στην Αθήνα, οι οποίες με τον χρόνο επεκτάθηκαν σχεδόν σε όλη την χώρα.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν περίπου 25 Ελληνόφωνες ομάδες και 22 Αγγλόφωνες, 1 Ρωσόφωνη, 1 Πολωνική και πολλές διαδικτυακές όπως και υβριδικές (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα). Υπάρχουν επίσης, αρκετοί μοναχικοί αλκοολικοί (loners) σε ανάρρωση, διάσπαρτοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Οι ΑΑ δέχονται στις ομάδες τους οποιονδήποτε επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή, χωρίς καμιά διάκριση ως προς την φυλή, την οικονομική ή κοινωνική τάξη, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα.

Κύριος σκοπός τους είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού και η μεταφορά του μηνύματος σε όποιον πάσχει. Όλη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανωνυμία των μελών και στην μεταξύ τους αλληλοβοήθεια, δίχως να κατευθύνονται από κάποιον επαγγελματία.

Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται καθημερινά όλες τις ημέρες του χρόνου και η ανάρρωσή τους συνεχίζεται να βασίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας, της δύναμης και της ελπίδας όπως την εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές της.

Το θεραπευτικό μοντέλο είναι το Πρόγραμμα των δώδεκα βημάτων απεξάρτησης, που συνιστούν το απόσταγμα της εμπειρίας χρόνων, των πρώτων αλκοολικών που ανάρρωναν βλέποντας καλά και θαυμαστά αποτελέσματα στις ζωές τους.

Τα δώδεκα βήματα αποτελούν 12 στάδια διεργασίας του εαυτού, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ασθένειας του αλκοολισμού, με κύριο σκοπό μια χαρούμενη και ικανοποιημένη ζωή η οποία και απομακρύνει την επιθυμία για ποτό.

Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των ομάδων των Αλκοολικών Ανωνύμων (Δώδεκα Παραδόσεις) αποτελείται από προτάσεις - αρχές. Αυτές οι αρχές στοχεύουν στην καλύτερη και ισότιμη λειτουργία των ομάδων. Βασίζονται και αυτές, στην γνώση που αποκτήθηκε, διαχρονικά, μέσα από την εμπειρία όλων των ομάδων του κόσμου.

Τα κεντρικά τους γραφεία βρίσκονται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 112 στην Αθήνα και το επίσημο site είναι :

http://www.aa-greece.gr/

Τηλέφωνο 24ωρης βοήθειας: 6986183484

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...