PsychologyNow Team

Διαδικτυακές Συζητήσεις ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος: «Οι Ψυχικές Διαστάσεις της πανδημίας»

Διαδικτυακές Συζητήσεις ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος: «Οι Ψυχικές Διαστάσεις της πανδημίας»

PsychologyNow Team

Η ψυχολογική πίεση που νιώθουν οι πολίτες από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, καθιστά την ανάγκη για φροντίδα της ψυχικής υγείας πιο επιτακτική από ποτέ.


DiadiktSyzythseisSakelar eΗ Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος), Δομή Ν. Φωκίδας με γνώμονα αυτό και στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σχετικά με τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής υγείας, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού διοργανώνει δύο (2) Διαδικτυακές Συζητήσεις με γενικό τίτλο «Οι Ψυχικές Διαστάσεις της πανδημίας». Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης (MIS 5038236) «Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Κοινότητα (Νομού Φωκίδας)» της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 11:00 με 13:00 και θα αφορά στις ψυχικές διαστάσεις της πανδημίας σε παιδιά και εφήβους. Σε εποχές κρίσης και παρατεταμένης αντιξοότητας οι πιο ευάλωτες ομάδες ως προς την εκδήλωση και διαχείριση των συνακόλουθων συναισθημάτων είναι τα παιδιά και οι έφηβοι.

 

Λόγω των ιδιαίτερων ηλικιακών χαρακτηριστικών τους, ωθούμαστε να δράσουμε προληπτικά δίνοντας σημασία σ’ αυτή τη συναισθηματική ευαλωτότητά τους, καθώς και τον ιδιαίτερο τρόπο που την εκφράζουν. Στο πλαίσιο της συζήτησης θα προσεγγιστούν θέματα όπως οι επιπτώσεις της πανδημίας σε επίπεδο ψυχικής υγείας παιδιών κι εφήβων, οι εκδηλώσεις άγχους στα παιδιά και τους εφήβους και πότε να ανησυχούμε γι’ αυτές, οι τρόποι ενίσχυσης μηχανισμών ψυχικής ανθεκτικότητας για το άτομο και την οικογένειά του, καθώς και ο ρόλος του οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος, όπως και των επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Την συζήτηση θα ανοίξει η πρόεδρος της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Αθηνά Φραγκούλη-Σακελλαροπούλου, Λογοπεδικός Phd και θα συμμετέχουν οι Φλωρίκα Γκιζάρη, Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας για παιδιά και εφήβους, Ευπραξία Μπελτοβά, Ιατρός στην ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Αθανασία Τζιμαρά, Λογοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας Φωκίδας της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από την Αντωνία Μπατζόγλου, Ψυχολόγο – Δραματοθεραπεύτρια στην ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους πατώντας  εδώ  ή ενεργοποιώντας το σύνδεσμο https://zoom.us/webinar/register/WN_QrmCcwP2TGuk6QC8ni2uGg

2η Συζήτηση

Η δεύτερη διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 17:00 με 19:00 και θα αφορά στις ψυχικές διαστάσεις της πανδημίας στον ενήλικο πληθυσμό. Τι μπορούμε να κάνουμε όταν νιώθουμε ψυχικά πιεσμένοι; Πως μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου; Τι σημαίνει η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για τα άτομα με ήδη υπάρχουσα ψυχική διαταραχή και πως μπορούμε να βοηθήσουμε αν υπάρχει κάποιος στο οικογενειακό μας περιβάλλον; Έχει η πρόληψη τη δυναμική να καθιστά ψυχικά ανθεκτική μια κοινότητα; είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσεγγίσουμε μέσα από την συζήτηση που θα αναπτυχθεί.

Την συζήτηση θα ανοίξει η πρόεδρος της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Αθηνά Φραγκούλη-Σακελλαροπούλου, Λογοπεδικός Phd και θα συμμετέχουν οι Χρήστος Σκαμνέλος, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής  Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Αγρινίου, Αθανάσιος Βούτσινος, Ψυχίατρος, ΚΜΨΥ Ν. Φωκίδας, Μαρία Μπαλωμένου, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΜΨΥ Ν. Φωκίδας της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από την Ιωάννα Καλλία, Ψυχολόγο - Διοικητικό στην ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους εδώ ή ενεργοποιώντας το σύνδεσμο   https://zoom.us/webinar/register/WN_mhQ8Lu9FTciJIi97pCbcow

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος με κεντρικό μήνυμα «Μίλα για όσα νιώθεις», που παροτρύνει να μην σκεπάζουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να μας κατακλύζουν, αλλά να μιλήσουμε γι’ αυτά και να αναζητήσουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε, ενόσω καλλιεργούμε ό,τι θετικά βιώνουμε. Από την έναρξη της πανδημίας, η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος παραμένει δίπλα στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και την κοινότητα, προσφέροντες απρόσκοπτα τις δωρεάν υπηρεσίες της, δια ζώσης ή μέσω τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνεδριών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22650 22600 και στο email dd.ekpsfoki@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...