Ευγενία Φαρμάκη

Όταν η πρώτη φορά δεν είναι αυτή που φαντάστηκες…

Όταν η πρώτη φορά δεν είναι αυτή που φαντάστηκες…

Ευγενία Φαρμάκη
ζευγάρι που η πρώτη του φορά δεν ήταν όπως τη φαντάστηκε
Image credit: Andriyko Podilnyk / unsplash.com

Περίμενες καιρό αυτή τη στιγμή, να σε πάρει στην αγκαλιά του και να γίνεις «δική του», σαν τις ταινίες. Να σε φιλάει τρυφερά, μετά με πάθος και μετά πυροτεχνήματα και στο τέλος φυσικά να σου λέει πόσο τέλεια ήσουν και πόσο σε θέλει και σ' αγαπάει!


Όλα κυλούσαν σύμφωνα με το σενάριο των στερεοτύπων σου, φιλιά και λόγια τρυφερά! αλλά όλα διαλύονται ξαφνικά με μια φράση…

  • «συγγνώμη αλλά δεν μπορώ»

Πάγωμα στην ατμόσφαιρα και λόγια αμηχανίας και αλληλοσυμπαράστασης.

  • Δε ξέρω τι μου συμβαίνει, πρώτη φορά μου συμβαίνει
  • Δε πειράζει, συμβαίνουν αυτά κτλ

Όμως η σκηνή επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται μέσα στις επόμενες μέρες και τα λόγια συμπαράστασης αλλάζουν και γίνονται σιγά σιγά επιθετικά λόγια.

Η γυναίκα από την μία αρχίζει και σκέφτεται εγώ φταίω, έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη και να χαθεί μέσα στην ανασφάλεια της και ο άντρας από την άλλη να νιώθει ανίκανος και σιγά σιγά να ρίχνει την ευθύνη στη γυναίκα «φταίει το σώμα σου ή δεν με ελκύεις σεξουαλικά» κλπ.

Βέβαια το παραπάνω σενάριο δεν έχει πάντα την ίδια εκδοχή και εξέλιξη διότι και ο άντρας και η γυναίκα μπορεί να το χειριστούν διαφορετικά. Όμως, αν ο συγκεκριμένος τρόπος εξέλιξης σου είναι οικείος τότε

Πριν μπεις μέσα σ’ αυτό το φαύλο κύκλο σκέψου τα παρακάτω:

Αν ο σύντροφός σου δεν έχει κάποιο θέμα υγείας που του δημιουργεί σεξουαλική δυσλειτουργία, τότε μπορεί το θέμα να είναι καθαρά ψυχολογικό.

Μπορεί να μεγάλωσε σ’ ένα απορριπτικό, αμφιθυμικό και επιθετικό γονεϊκό περιβάλλον με αποτέλεσμα να του δημιούργησαν άμυνες και δυσκολία στην έκφραση του συναισθήματος και κατά επέκταση ανικανότητα στην προσέγγιση άλλων ανθρώπων και στη δημιουργία σχέσεων. Σαν ενήλικας λοιπόν έχει συνδυάσει το συναίσθημα με τον πόνο, οπότε, όταν έρχεται κοντά με έναν ερωτικό σύντροφο φοβάται, δεν ξέρει πως να διαχειριστεί τη συναισθηματική εγγύτητα.


Διαβάστε σχετικά: Όταν οι άνδρες δεν θέλουν να κάνουν σεξ: Η διαταραχή της μειωμένης ή υποτονικής σεξουαλικής/ερωτικής επιθυμίας στον άντρα


Η ερωτική επαφή είναι κατανοητό ότι είναι όχι απλά το «κοντά» αλλά το «πολύ κοντά» και εκεί η διαχείριση είναι ακόμα πιο δύσκολη και μπορεί να εκφραστεί με άγχος, με σεξουαλική ανικανότητα και τελικά με το «Δε ξέρω τι μου συμβαίνει, πρώτη φορά μου συμβαίνει».

Από την άλλη μεριά μια γυναίκα που έχει γαλουχηθεί από το οικογενειακό της περιβάλλον με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχει αυτοεκτίμηση και να μην έχει θετική άποψη για το σώμα της και ίσως και να έχει συνδυάσει το σεξ σαν κάτι κακό και ανήθικο, τότε μπορεί να υποφέρει από το αίσθημα σεξουαλικής κατωτερότητας και ανεπάρκειας και είναι η «τέλεια» γυναίκα για να παρηγορήσει τον άνδρα του συγκεκριμένου σεναρίου.

Όμως αντί για το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών ή του θύτη και του θύματος ή του ασθενή και του σωτήρα, μπορείς να εισχωρήσεις, πιο βαθιά στη προκείμενη δυσκολία που συνήθως, έχει άμεση σχέση με παιδικά τραύματα και άμυνες. Είναι μια ευκαιρία να έρθεις σε καλύτερη επικοινωνία με τον εαυτό σου, μόνο τότε μπορείς να συνειδητοποιήσεις τους φόβους σου, τις αναστολές σου, και εν τέλει να πετύχεις και μια καλύτερη ερωτική ζωή.

Σ’ αυτό φυσικά μπορείς να ζητήσεις και τη βοήθεια ενός ειδικού για να μη χαθείς σε περίεργα μονοπάτια και να φτάσεις πιο σύντομα στο αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Εσύ είσαι ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης της ζωή σου!

Ελπίζω να γράψεις την καλύτερη ιστορία!!!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...