PsychologyNow Team

Ραντεβού στα χρόνια του κορονοϊού

Ραντεβού στα χρόνια του κορονοϊού

PsychologyNow Team
ζευγάρι πραγματοποιεί ραντεβού στα χρόνια του κορονοϊού
Image credit: Ekaterina Bolovtsova / pexels.com

Πώς «βγαίνουν» οι άνθρωποι τα ραντεβού τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας;


Αν θέλετε να βγείτε ραντεβού εν μέσω πανδημίας, σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι ήταν πριν. Στο παρελθόν μπορεί να είχατε κάνει μια γνωριμία σε ένα μπαρ, ψωνίζονας στα μαγαζιά ή μέσω κοινωνικών δραστηριοτήτων. Τώρα όλα φαίνονται πολύ διαφορετικά.

Ο αντίκτυπος του κορονοϊού στα ραντεβού

Με τους περιορισμούς στις κοινωνικές συγκεντρώσεις, τη χρήση μασκών και το κλείσιμο των δημόσιων χώρων, η δυνατότητα των ανθρώπων να συνευρίσκονται παρεμποδίζεται. Το να βγει κάποιος ραντεβού μοιάζει σχεδόν αδύνατο. Τα νέα ζευγάρια έχουν πολύ περιορισμένες επιλογές συνάντησης, για να μην αναφερθούμε στην περιορισμένη σωματική συνεύρεση για όσους δεν ζουν στο ίδιο περιβάλλον. Το να βγεις ραντεβού κατά τη διάρκεια του κορονοϊού μπορεί να είναι μια επικίνδυνη κίνηση.

Πώς να βγείτε ραντεβού με ασφάλεια το 2021

1. Εφαρμογές online γνωριμιών

Ευτυχώς, το online ραντεβού υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι διαδικτυακές εφαρμογές γνωριμιών έχουν γίνει η κύρια επιλογή για να γνωρίσει κάποιος άλλα άτομα στην περιοχή του. Αυτές οι εφαρμογές δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους να δείξουν ότι αναζητούν γνωριμίες και να δουν άλλους με τους οποίους μπορεί να ταιριάζουν.


Διαβάστε σχετικά: Χωρίς άγγιγμα: Πώς ένας χρόνος χωρίς αγκαλιές επηρεάζει την ψυχική μας υγεία


2. Εικονικά ραντεβού

Ενώ τα παραδοσιακά ραντεβού δεν αποτελούν επιλογή αυτή τη στιγμή, τα εικονικά ραντεβού ενδεχομένως να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε κάποιον κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εάν συναντήσετε κάποιον διαδικτυακά, το να έχετε μαζί ένα εικονικό δείπνο θα μπορούσε να αντικαταστήσει ένα κανονικό ραντεβού.

Ο καθένας από εσάς μαγειρεύει το δικό του φαγητό ή παραγγέλνετε από το ίδιο κατάστημα και, στη συνέχεια, τρώτε και συνομιλείτε μέσω βιντεοκλήσης. Χάρη στις πλατφόρμες συνομιλίας μέσω βίντεο, τα εικονικά ραντεβού είναι πολύ προσιτά. Άλλες επιλογές διασκέδασης περιλαμβάνουν πάρτι θέασης (όπου μπορείτε να παρακολουθείτε το ίδιο πράγμα και να συνομιλείτε σε πραγματικό χρόνο) και διαδικτυακά παιχνίδια.

3. Μέτρα ασφαλείας

Εάν όμως σκοπεύετε να συναντήσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει αυτοπροσώπως, να είστε ασφαλείς και έξυπνοι. Η τήρηση των βασικών προφυλάξεων θα κρατήσει ασφαλείς τόσο εσάς όσο και τον σύντροφό σας. Η καραντίνα και η διενέργεια τεστ πριν τη συνάντηση, η κοινωνική απόσταση και η μάσκα είναι εξαιρετικές επιλογές. Αυτό θα περιορίσει τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού μεταξύ σας.

4. Οργανώστε την επικοινωνία σας

Αν εσείς και το πρόσωπο με το οποίο συναντιέστε θέλετε να συνεχίσετε να το κάνετε, και με δεδομένο ότι είναι άγνωστο το πότε θα τελειώσει η πανδημία, είναι προτιμότερο να συζητήσετε από κοινού πώς θα συνεχίσετε να επικοινωνείτε και να περνάτε χρόνο μαζί παραμένοντας ασφαλείς.

Ίσως θελήσετε να «σχηματίσετε μια ομάδα καραντίνας» ή να προσθέσετε το σύντροφό σας σε μια ομάδα που έχετε ήδη δημιουργήσει με φίλους ή συγγενείς. Εάν όμως εμπλέκονται και άλλα άτομα, φροντίστε να τα συμπεριλάβετε στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.


Mari Gia
Απόδοση: Μαρίλια Γιακουμή, Φιλόλογος-Ειδική Παιδαγωγός

Επιμέλεια: Ισμήνη Τσοχαλή, επιμελήτρια κειμένων
Πηγή

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...