PsychologyNow Team

Το συγκινητικό post του Αύγουστου Κορτώ για την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία.

Το συγκινητικό post του Αύγουστου Κορτώ για την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία.

PsychologyNow Team

Το δικό του συγκινητικό μήνυμα για την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία, έδωσε ο Αύγουστος Κορτώ μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook. Ο γνωστός συγγραφέας είναι γνωστό ότι μιλά ανοιχτά για την ψυχική ασθένεια και τις ωφέλειες της ψυχολογικής θεραπείας, μέσα από το πιο ουσιαστικό παράδειγμα που μπορεί να έχει: τον εαυτό του.


Τέτοια πρότυπα ανθρώπων με μεγάλη απήχηση και αποδοχή στην ελληνική κοινωνία, μόνο καλό φέρνουν στην ψυχική υγεία και αποενοχοποιούν τους ανθρώπους για ένα θέμα που δυστυχώς ακόμη παραμένει πίσω από κλειστές πόρτες.

Αύγουστε, σε ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

Το κείμενο του Αύγουστου Κορτώ:

«Μια φιλική συμβουλή, που ορισμένοι ίσως να τη χρειάζονται (ακόμα και προς αυτούς που για τους δικούς τους λόγους με βλέπουν ως εχθρό).

Πριν την ψυχοθεραπεία, ήμουν ένας τελείως άλλος άνθρωπος - κι αυτό το θυμούνται κι ο καλός μου και οι φίλοι μας. Στην επιφάνεια ήμουν λίγο-πολύ όπως τώρα, αλλά μέσα στη μέρα περνούσα ίσαμε δέκα σκαμπανεβάσματα. Μιλάμε για μια κυκλοθυμία απίστευτη (γαμάτα τη μία ώρα, σκατά την επόμενη) εξαιτίας του γεγονότος ότι χρειαζόμουν επειγόντως εντατική ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή. Όχι, δεν ήμουν αυτός που τον βλέπεις και λες με τη μία, εσύ παλικάρι μου θέλεις φάρμακα (διότι οι παθόντες ξέρουμε και αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, με τις διάφορες παραλλαγές των νόσων απ' τις οποίες πάσχουμε), αλλά τα βράδια μεθούσα, μεθούσα άσχημα, μία στις δύο κατέληγα ξερός να με πηγαίνουν για ύπνο σηκωτό, και στο μεταξύ μεσολαβούσαν εκρήξεις για τις οποίες ντρέπομαι ακόμα, στη διάρκεια των οποίων ήμουν ικανός να επιτεθώ σε φίλους αγαπημένους, ανθρώπους που συναντούσα για πρώτη φορά σ' ένα τραπέζι (και συχνά για κάτι ασήμαντο - δεν του άρεσε του άλλου ο Ναμπόκοφ, λόγου χάρη, κι εγώ πλακωνόμουν λες και μου 'βρισε τον αδερφό), και, το χειρότερο όλων, μια στο τόσο ξεσπούσα στον άνθρωπό μου και κατέληγα με κλάματα να του ζητάω μια συγχώρεση που μου είχε ήδη δώσει παρά τα μύρια όσα τραβούσε.

Όλα αυτά, εδώ κι έξι χρόνια, είναι παρελθόν. Και στον μεγαλύτερο βαθμό, χάρη στην ανεκτίμητη προσφορά της ψυχιατρικής επιστήμης στη ζωή μου, που έχει μεταμορφώσει τον παλιό εκείνο, θλιβερό, οξύθυμο εαυτό μου, σ' έναν άνθρωπο έστω υποφερτό.

Οπότε, παίδες, από καρδιάς, αν κάτι σας βασανίζει τρομερά, αν υποφέρετε από έναν θυμό ή μια λύπη που δεν γνωρίζουν όριο και χειρισμό, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και τους ανθρώπους που σας αγαπούν κι επισκεφθείτε ένα κέντρο ψυχικής υγείας για το πρώτο βήμα. Πιστέψτε με, μπορεί να αλλάξει η ζωή σας».

 

the therapy network logo

 

Επισκεφθείτε το TherapyNetwork.eu και παρακολουθήστε επιμορφωτικές συνεδρίες με τους πιο γνωστούς θεραπευτές να διδάσκουν την τέχνη της ψυχοθεραπείας.

 


Επισκεφθείτε το προφίλ του Αύγουστου Κορτώ στο facebook

Credit photo: unsplash.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...