PsychologyNow Team

Ένας όμορφος τρόπος να συνδεθούμε με τους άλλους και τον εαυτό μας

Ένας όμορφος τρόπος να συνδεθούμε με τους άλλους και τον εαυτό μας

PsychologyNow Team

Είναι κάτι που το κάνουμε μόνο περιστασιακά, αν όχι καθόλου. Και όμως είναι ένας ισχυρός, ουσιαστικός, όμορφος τρόπος για να συνδεθούμε με τους άλλους και τον εαυτό μας.


Γράφοντας ένα γράμμα. Να καθίσουμε και να γράψουμε κάτι μέσα από την καρδιά μας, είτε κάτι σημαντικό είτε κάτι μη σημαντικό. Χρησιμοποιώντας το δικό σας γραφικό χαρακτήρα. (Πόσο συχνά γράφουμε σημειώσεις, πέρα από μια λίστα εργασιών;) Γιατί σε αντίθεση με το να γράφουμε είτε στον υπολογιστή είτε στο κινητό, γράφοντας ένα γράμμα, είναι σαν να δίνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας σε κάποιον άλλο.

Είναι ένα δώρο.

Επιπλέον, δεν θα ήταν συναρπαστικό να λάβετε ένα φάκελο-έκπληξη από το ταχυδρομείο που δεν θα είναι άλλος ένας λογαριασμός ή άλλη μια προσφορά πιστωτικής κάρτας; Και δεν είναι μια θαυμάσια εμπειρία να κρατάτε στα χέρια σας ένα γράμμα, που κάποιος άλλος αφιέρωσε χρόνο και σκέψη στη δημιουργία του μόνο για εσάς;

Γράφοντας ένα γράμμα στον εαυτό μας, είναι επίσης μια σπουδαία εμπειρία, γιατί αφορά το χρόνο που περνάμε με τον εαυτό μας. Είναι ώρα να ακούσετε, να ονειρευτείτε, να καταλάβετε, να είστε ειλικρινείς. Να είστε ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για τον είδος γραμμάτων που μπορεί να θέλετε να συνθέσετε, για τον εαυτό σας και για τους άλλους:

- Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας για τα όνειρα που έχετε για τους επόμενους 6 μήνες. Σφραγίστε το. Κρύψτε το. Ορίστε μια υπενθύμιση στο κινητό σας σε 6 μήνες για να το ανοίξετε (μαζί με το πού θα μπορέσετε να το βρείτε).

-Γράψτε ένα γράμμα σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, που να του λέτε τι αγαπάτε σε αυτό. Για το πόσο σας υποστηρίζει. Για το πόσο σας ενθαρρύνει. Για το ό,τι σας λέει την αλήθεια και πάντα με ευγενικό τρόπο. Για το ό,τι ήταν το μόνο πρόσωπο που σας έπαιρνε τηλέφωνο κάθε μέρα όταν περνούσατε μια δύσκολη κατάσταση.

- Γράψτε ένα γράμμα σε έναν φίλο που να περιλαμβάνει το αγαπημένο σας ποίημα. Ζητήστε του να σας γράψει και αυτός το δικό του.

- Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας για όλα όσα σας κάνουν ευτυχισμένους και για όλα όσα σας έχουν δυσκολέψει.

- Γράψτε ένα γράμμα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο για πέντε πράγματα που παρατηρήσατε σήμερα, όπως τα διαφορετικά χρώματα στον ουρανό, το πιο αστείο πράγμα που ακούσατε, το χρώμα των λουλουδιών έξω από την πόρτα σας, το ωραίο άρωμα στο γραφείο (ακόμα και για τη μυρωδιά από τα νόστιμα κρουασάν που έφερε κάποιος συνάδελφος). Και ζητήστε του να κάνει το ίδιο. Κινητοποιηθείτε δίνοντας σημασία ο ένας στον άλλον.

- Γράψτε ένα γράμμα σε κάποιον που σας έσωσε τη ζωή κατά κάποιο τρόπο. Κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

- Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας, το οποίο θα περιλαμβάνει μια "λίστα βοήθειας". Γράψτε όλα αυτά που σας βοηθούν όταν έχετε στρες, όταν έχετε μια κακή μέρα, όταν χρειάζεστε περισσότερη φροντίδα.

- Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας για όλα αυτά που δεν θέλετε να ξεχάσετε.

- Γράψτε ένα γράμμα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με αστεία ή απρόοπτα πράγματα.

- Γράψτε ένα γράμμα στον καλύτερό σας φίλο με την αγαπημένη συνταγή της οικογένειάς σας. Σε τελική ανάλυση, μπορούμε να διηγηθούμε πολλές ιστορίες σε σχέση με το φαγητό.

- Γράψτε ένα γράμμα σε οποιονδήποτε που να απαντά στην ερώτηση: Και αν εγώ ...... ..;

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερα προσωπικό στη σύνταξη ενός γράμματος, που συνδέεται με τον δικό μας γραφικό χαρακτήρα. Τα συναισθήματα και οι λέξεις ρέουν ευκολότερα με κάποιο τρόπο. Αυτό που γράφουμε είναι με κάποιο τρόπο πιο αληθινό, πιο ειλικρινές. Σκεφτείτε να γράψετε ένα γράμμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Αναλογιστείτε αν μπορείτε να το κάνετε συνήθεια. Επειδή αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους με τον οποίο μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη σύνδεση, είτε με κάποιον άλλο είτε με τον ίδιο μας τον εαυτό.


Πηγή: Psychcentral.com
Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...