PsychologyNow Team

Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα: CHOICE | Περήφανα & Ορατά: Η συμπερίληψη ξεκινά από το σχολείο

Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα: CHOICE | Περήφανα & Ορατά: Η συμπερίληψη ξεκινά από το σχολείο

PsychologyNow Team

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 16.30 – 18.00, διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη συμπερίληψη στο σχολικό περιβάλλον και την εξάλειψη των διακρίσεων γύρω από ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου.


Η έννοια της συμπερίληψης αφορά στην ουσιαστική, ισότιμη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ενσωμάτωση των ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων σε κάθε πλαίσιο, με αρχή το σχολείο και την εκπαίδευση. Στην εκδήλωση θα συζητηθούν κακοποιητικές συμπεριφορές και διακρίσεις εντός του σχολικού περιβάλλοντος, καθώς και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για ένα πιο δημοκρατικό, πιο συμπεριληπτικό σχολείο για όλα τα παιδιά.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIsdeGorj0uGtM05u74uhNAijt5iq5PRS1r

Δείτε το πρόγραμμα και τους/τις ομιλητές/ριες ΕΔΩ.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Με την επιβεβαίωση της εγγραφής θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CHOICE – promoting sCHOol enviroments InClusivE of diversity based on SOGI (Πρόγραμμα REC – Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια), το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από το ΚΜΟΠ και την Colour Youth. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση ενός συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας με βάση την ταυτότητα του φύλου, την έκφραση φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και τα χαρακτηριστικά φύλου.

ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικτυακή συζήτηση αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του CHOICE, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 📞210-3637547, ή μέσω email στο 📧 choice-project@kmop.org.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...